hello world!
visokotlačni čistilec
Published: June 19, 2021

Ali lahko izberemo poceni vakumske vrečke?

Vakumiranje je priljubljena rešitev za dolgotrajno spravilo ozimnice in drugih občutljivih živil, ki jim na ta način močno podaljšamo svežino. V vakumu mikroorganizmi ne morejo preživeti, predvsem pa se ne morejo razmnoževati, kar v praksi povzroči razkroj hrane. Če k temu dodamo še nizke temperature v zamrzovalniku, lahko živila varno shranjujemo tudi več mesecev, čeprav bi se sicer pokvarila v nekaj dneh. Za to so zaslužne tudi vakumske vrečke, ki jih uporabljamo pri vakumiranju.

Potrebujemo pravzaprav le dvoje: vakumski aparat in ustrezne vrečke oziroma folijo. V obeh primerih imamo kar nekaj izbire, predvsem pa se pojavlja vprašanje, ali lahko preprosto izberemo kar najcenejše vakumske vrečke

Ker so to preproste plastične vrečke, so cene v vsakem primeru precej nizke. Pravzaprav se lahko opremimo z veliko zalogo vrečk, pa bodo stroški še vedno precej zanemarljivi. A pozor, kakovost vrečk vsekakor igra svojo vlogo.

Kakšno vlogo imajo vakumske vrečke?

Pomembno je, da so vakumske vrečke pripravljene na svojo nalogo. Dobro morajo zadrževati zrak, da ne pride do kakšnega uhajanja oziroma vdora zraka v notranjost. V nekaterih primerih to funkcijo uspešno opravljajo tudi cenejše vrečke, sploh pri kakšnih vsebinah, ki ne predstavljajo posebnih obremenitev za material.

Če pa se lotevamo vakumiranja kakšnih manj ugodnih vsebin, morda sadežev s tršimi deli ali ostrimi robovi, poceni plastika načeloma ni prava rešitev. Prav tako uporabimo boljše vrečke, če imamo z vakumiranjem veliko dela. Ne želimo se soočati s težavami zaradi slabih vrečk.

Cena za vakumske vrečke

Velika prednost kvalitetnih vakumskih vrečk je v tem, da so še vedno precej poceni. Sploh to velja za večje nabave pri specializiranih dobaviteljih, a tudi za gospodinjstvo lahko dobimo ugodna pakiranja. Za le nekaj evrov že lahko dobimo sto vrečk, ponudba pa je precej razgibana in brez težav lahko najdemo tudi raznovrstne vrečke v vseh kakovostnih razredih.

Pogoji poslovanja
Kontakt