hello world!
visokotlačni čistilec
Published: July 13, 2021

Defibrilator srčni spodbujevalnik za pomoč pri težavah s srcem

Glede na to, da so bolezni srca in ožilja med najpogostejšimi vzroki smrti v razvitem svetu, je potreba po kakovostni opremi, ki nam pri tem lahko pomaga, razumljivo velika. Včasih imamo na voljo dokaj dobre rešitve, ki se izkažejo za neprecenljive v primeru sile. Še posebej v primeru nenadnega srčnega zastoja lahko opazimo ogromno razliko, ki jo naredi defibrilator srčni spodbujevalnik. Takšna naprava lahko naredi razliko med življenjem in smrtjo, saj v primeru srčnega zastoja odloča vsaka minuta. 

Pomembno je, da imamo v bližini defibrilator, ki ga znamo tudi uporabiti. Na srečo lahko računamo na to, da bo uporaba defibrilatorja dokaj enostavna, predvsem da bomo dobili navodila, s katerimi nas defibrilator srčni spodbujevalnik vodi skozi postopek. To velja za defibrilator Samaritan 350p ter za druge modele, ki jih nudijo naši dobavitelji. Oprema v veliki meri sledi uveljavljenim standardom, tako da vedno pričakujemo enake postopke uporabe in delovanja.

Defibrilator srčni spodbujevalnik vodi skozi celoten postopek

Ključnega pomena je to, da pravočasno odreagiramo. Prepoznati moramo simptome srčnega zastoja, nato pa hitro poiskati najbližji defibrilator srčni spodbujevalnik. Če to storimo, nas ne čaka več veliko zahtevnega dela, saj nas naprava vodi skozi celoten postopek in ključne naloge prevzame sama.

Najprej moramo defibrilator odpreti in pripraviti elektrode, ki jih namestimo na telo tako, kot prikazuje diagram in naročajo navodila. Potem bo defibrilator sam zaznal srčni utrip in prepoznal simptome zastoja srca ter odmeril električni impulz. 

Defibrilator srčni spodbujevalnik in drugi ukrepi za oživljanje

Pomembno je, da ob tem opravljamo še druge postopke oživljanja. Že v času, ko iščemo defibrilator, naj nekdo začne z oživljanjem, ki služi vsaj osnovnemu pretoku krvi skozi telo, kar lahko omili neposredne posledice zaradi pomanjkanja kisika v možganih. Nato bo defibrilator srčni spodbujevalnik tudi sam pomagal pri teh postopkih, sploh če se izkaže, da ne gre za srčni zastoj.

Pogoji poslovanja
Kontakt