hello world!
visokotlačni čistilec
Published: October 24, 2023

Izdelava ključev za avtomobile - vse, kar morate vedeti!

Ne glede na to, ali ste izgubili svoj ključ, želite dodaten rezervni ključ ali pa preprosto potrebujete zamenjavo, je ključnega pomena, da za izdelavo ključev izberete pravega ponudnika. Izdelava avtomobilskih ključev je namreč postopek, ki zahteva posebno znanje in opremo. 

Obstaja veliko vrst avto ključev, a najbolj pogoste so štiri vrste, in sicer: 

  • Navadni avto ključi: to so klasični ključi, ki se uporabljajo za odklepanje in zaganjanje vozila. Običajno so izdelani iz kovine in imajo zareze ali izbokline, ki ustrezajo zaklepom v ključavnici.
  • Pametni avto ključi: tovrstni ključi so zelo priljubljeni, saj ni potrebe po vstavljanju ključa v ključavnico vozila, prav tako pa ni treba pritiskati gumbov za odklepanje. Ključ je tako vedno na varnem v vašem žepu in je zelo malo možnosti, da ga izgubite. 
  • Daljinski ključi: daljinski ključi so bolj napredni in vključujejo gumb za oddaljen zagon in zaklepanje vozila. Ti ključi običajno delujejo na baterijo in uporabljajo brezžično tehnologijo za komunikacijo z vozilom.
  • Transponder ključi: transponder ključi so najbolj napredni, saj vsebujejo majhen mikročip, ki komunicira s sistemom za zagon vozila. To zagotavlja, da vozilo deluje samo z ujemajočim se transponderjem, kar povečuje varnost pred krajo vozila.

Različni ključi zahtevajo različne tehnike in opremo za izdelavo, zato je pomembno, da veste, kakšen ključ potrebujete za vaš avto. 

Postopek izdelave avtomobilskih ključev

Kodirni ključi se izdelujejo s pomočjo kodirnih naprav, ki kopirajo kodo za vžig iz ključa na ključ in klonirajo crypto transponderje. Postopek omogoča izdelavo rezervnega kodiranega avtomobilskega ključa za veliko večino vozil. 

Če imate pametni ključ za avto, vam bodo rezervnega izdelali na podlagi ključa, ki je povsem enak originalu in sicer z ustreznim programiranjem.

vrste-izdelava-avtomobislkih-kljucev

Izdelava ključa na daljinsko upravljanje pa zahteva pravilno izbiro ključa glede na model vozila. Tega najprej ustrezno narežejo, nato pa sprogramirajo transponder za vžig in daljinski upravljalnik. 

Kaj potrebujete za izdelavo ključev za avto?

Ko se odpravite v poslovalnico, kjer vam bodo izdelali avtomobilski ključ, ne pozabite s seboj vzeti:

  • Prometno dovoljenje: skoraj zagotovo bo ponudnik storitev od vas zahteval dokaz, da ste vi lastnik avtomobila, za katerega želite izdelati ključ. Zato je pametno, da imate s seboj prometno dovoljenje. 
  • Nadomestni ključ: potrebujete ga zato, ker vam na njegovi podlagi izdelajo novega. 
  • Vozilo: priporočljivo je, da se pripeljete s svojim avtom, da lahko ključ takoj preizkusite. Če želite, da vam izdelajo avto ključ z daljincem ali pametni ključ, pa je prisotnost vozila obvezna, ker se le-ti programirajo v samem vozilu. 

Kje vam lahko izdelajo avtomobilske ključe?

Ko se pojavi potreba po novem ključu za avto, številni najprej pomislijo na pooblaščenega zastopnika avtomobilske znamke. V tem primeru je izdelava ključev dolgotrajnejša in dražja. Lahko pa se odločite za katerega izmed številnih ključavničarjev, ki se ukvarjajo z izdelavo avtomobilskih ključev in imajo ustrezne naprave. 

Eden od ponudnikov je tudi podjetje Ključek, ki izvaja izdelavo in popravilo avtomobilskih ključev že več kot 30 let. 

Koliko časa traja izdelava avtomobilskih ključev?

Izdelava avtomobilskih ključev lahko traja dlje časa, a le če se odločite za pooblaščenega zastopnika avtomobilske znamke. Če želite prihraniti tako čas kot denar, se oglasite v kateri izmed poslovalnic podjetja Ključek. V podjetju poskrbijo, da imajo vedno na zalogi nadomestne dele, ključe in daljince ki so potrebni za izdelavo vseh vrst avtomobilskih ključev. 

izdelava-kopiranje-avtomobilskih-kljucev

Ker uporabljajo najsodobnejšo tehnologijo, lahko večino svojih storitev opravijo takoj. Tako vam na nov ključ ne bo treba čakati dolge tedne, hkrati pa boste dobili kvaliteto za manj denarja.

Koliko stane izdelava avtomobilskih ključev?

Cena izdelave avtomobilskih ključev je odvisna predvsem od tipa ključa in znamke vozila, nekatere so namreč bolj zahtevne. 

Izdelava transponder ključev zahteva posebno opremo za programiranje, zato je ta dražja, kot izdelava običajnih kovinskih ključev. Cena pa je odvisna tudi od ponudnika storitev.

Priporočamo, da se obrnete na strokovnjake pri podjetju Ključek, ki so občutno cenejši od  pooblaščenih servisov. Cena ključa s kodiranjem in izdelavo se giblje okvirno med 45 in 200 EUR

Izdelava avtomobilskih ključev je postopek, ki zahteva posebno znanje in opremo, odvisno od vrste ključa in modela vozila. Če želite privarčevati čas in denar, je pomembno, da izberete pravega ponudnika storitev.

Eden vodilnih strokovnjakov na tem področju je podjetje Ključek, ki že več kot 30 let nudi kakovostno popravilo avto ključev.

Pogoji poslovanja
Kontakt