hello world!
visokotlačni čistilec
Published: June 19, 2021

Kako poskrbeti za prezračevanje hiše?

Zračenje je ključna naloga, če želimo zagotoviti prijetne in udobne bivalne prostore. Hkrati pa prinaša tudi nekatere ovire oziroma izzive – predvsem mislimo na nestalne temperature in stroške, povezane z ogrevanjem. Poleg tega je treba za aktivno zračenje poskrbeti z ustrezno opremo, ki je lahko dražja in nekoliko bolj nerodna za vgradnjo. Da bomo že ob nakupu in nato ob vgradnji in uporabi deležni kar se da dobre izkušnje, moramo vnaprej poznati opcije, ki jih imamo na voljo za prezračevanje hiše.

Predvsem nas zanimajo učinkovite sodobne rešitve, specifično je to prezračevanje z rekuperacijo. To je skoraj že samoumevna izbira v novogradnjah, ponekod po svetu je rekuperacija pravzaprav že predpisana. A obstajajo tudi alternative, ki lahko pridejo v poštev. Mojstri s tega področja znajo predstaviti različne opcije in najti pravo rešitev, zato se splača obiskati https://prezracevanje.si in ugotoviti, katera možnost se bo v dotičnem primeru najbolje obnesla.

Prezračevanje z rekuperacijo

V zadnjem času zelo izstopa prezračevanje z rekuperacijo, še posebej če so to lokalni sistemi za posamezne prostore. Takšno zračenje je zelo učinkovito in presenetljivo poceni. Ni nujno, da se bo treba sploh posebej ukvarjati z izbiro in vgradnjo opreme, pa tudi pri delovanju so takšne naprave povsem samostojne.

Prezračevalni sistem z rekuperacijo je pravzaprav le zračnik, ki ima vgrajen rekuperator. To pomeni, da omogoča učinkovito izmenjavo zraka z okoljem, hkrati pa zadržuje toploto, ki bi sicer ušla iz stanovanja. Na ta način prihranimo veliko denarja za ogrevanje, uživamo pa v svežih prostorih z nizko vlažnostjo.

Druge možnosti za prezračevanje

Na voljo imamo še druge možnosti za prezračevanje hiše. Seveda se odločamo na podlagi svojih zahtev, odvisno od prostorov, ki jih želimo zračiti. V starih objektih aktivno zračenje morda sploh ne bo potrebno, ker prostori niso dobro zatesnjeni. V sodobnih objektih pa lahko prezračevanje uredimo na različne načine, kot nam to priporočijo strokovnjaki.

Pogoji poslovanja
Kontakt