hello world!
visokotlačni čistilec
Published: June 19, 2021

Odločitev za zobni implantat

Pri zobozdravniških posegih nimamo vedno veliko izbire in običajno zaupamo zobozdravniku, da bo znal pripraviti prave rešitve. A včasih se vseeno lahko odločamo, sploh če se obrnemo na samoplačniške zobozdravnike, ki imajo več izbire v višjem kakovostnem rangu zobozdravniških storitev in izdelkov. Pri zahtevnejših zdravljenjih se to vsekakor splača.

Odličen primer je zobni implantat, ki odpira mnoge opcije za napredno zdravljenje. Implantati oziroma zobni vsadki se uporabljajo predvsem v primeru, ko je treba nadomestiti manjkajoče zobe – ravno takšni primeri so lahko nekoliko bolj zahtevni in kritični, če želimo ohraniti visoko kakovost življenja s funkcionalnim zobovjem. Splača se torej izbrati kakovostne implantate pri samoplačniških zobozdravnikih.

Koliko stane zobni implantat?

Gotovo se takoj vprašamo, koliko nas bo odločitev za nadstandardno zdravljenje stala. Kakovostni zobni implantati so dražji od alternativnih klasičnih rešitev, ki so vključene v osnovno zdravstveno zavarovanje. Ni pa nujno, da bo implantat zelo drag, sploh če upoštevamo tudi odličen učinek, ki ga ima takšna tehnika zdravljenja.

Za posamezen zobni implantat bo treba verjetno odšteti okoli 500 evrov, včasih tudi nekoliko manj, če najdemo dobro ponudbo. Se moramo pa prepričati, da izbiramo kakovostne implantate – na https://dentalna-akademija.si/zobni-implantati/ imamo predstavitev ponudbe zanesljive zobozdravniške ordinacije, po kateri se lahko orientiramo.

Izbira zobozdravnika za zobni implantat

Zobni implantat imajo v ponudbi mnogi zobozdravniki, ki se ukvarjajo z zahtevnejšimi posegi. Ni pa nujno, da lahko vsak ponudi dobro izkušnjo pri zahtevnejšem zdravljenju. Najprej se moramo prepričati, da gre za kakovostne materiale in izdelke, a pomembno je tudi to, da so zdravniki izkušeni in lahko pripravijo prave rešitve glede na vsak posamezen primer. Končna izkušnja je odvisna od mnogih faktorjev, ki praviloma bolj izstopajo pri uglednih in izkušenih zobozdravniških ordinacijah. Tako lahko dobri ponudniki brez težav upravičijo ceno in izpolnijo zaupanje svojih pacientov pri zdravljenjih vseh vrst, ne le pri implantatih. 

Pogoji poslovanja
Kontakt