hello world!
visokotlačni čistilec
Published: June 7, 2021

Otroška posteljnina iz organskega bombaža

Če besedo ekološko slišite v okviru pogovora o dojenčkih, najprej zagotovo pomislite na hrano. Vendar pa hrana ni edini vir možnih onesnaževalcev okolja. Ste vedeli, da so vzmetnice za otroške postelje prevlečene s plastično prevleko, ki je lahko za dojenčke izredno škodljiva? Ker otrok v prvem obdobju svojega življenja veliko prespi, je otroška posteljnina izredno pomembna za njegov razvoj.  

Že dolgo je znano, da je dojenčkova koža bolj občutljiva kot odrasla. Običajna otroška posteljnina iz neekoloških materialov lahko poveča verjetnost, da bodo dojenčki imeli izpuščaje, suhost in druge škodljive učinke onesnaževal iz okolja. Glede na to, koliko ur dojenčki preživijo v spanju, zlasti v prvih nekaj mesecih, so tudi precej bolj izpostavljeni posteljnini kot odrasli. 

Prednosti organske posteljnine

Številni izdelki za otroke in dojenčke, med katerimi je lahko tudi otroška posteljnina, vsebujejo kemikalije, ki so znane rakotvorne snovi, hormonske motilce in druge dražilne snovi. Z izbiro organskih ali drugih nestrupenih materialov se jim lahko izognete in otroku zagotovite čistejši zrak za dihanje med spanjem. 

Organska otroška posteljnina bolje vpija vlago. Večina organskih tkanin odlikuje absorpcija vlage in vlage, kar pripomore k udobnejšemu in trdnejšemu spancu. Poleg tega zmanjšuje izpostavljenost toksinom. Ekološka posteljnina za dojenčke je pomembna, ker si dojenček zasluži najboljši in najvarnejši začetek v življenju. 

Izberite kvaliteten organski material 

Materiali, kot je organski bombaž ali lan, se gojijo iz naravnih, gensko nespremenjenih semen, pri gojenju ali plevelu pa se ne uporabljajo pesticidi ali druge ostre kemikalije. Končni rezultat pa je biološko raznoliko kmetijstvo, ki delavcem zagotavlja varno in zdravo okolje in omogoča, da je otroška posteljnina neoporečna.  

Takšna otroška posteljnina bo na vašega otroka vplivala zelo blagodejno. Otrokova pljuča in prebavni sistem se še vedno razvijajo v mesecih po rojstvu, zato je pomembno, da ustvarite in vzdržujete organsko okolje brez toksinov za razvoj vašega otroka. Ker bo vaš dojenček izjemno veliko časa preživel med spanjem, ni boljšega načina za zagotovitev tega varnega okolja kot z uporabo organske otroške posteljnine.

Pogoji poslovanja
Kontakt