hello world!
visokotlačni čistilec
Published: July 10, 2021

Raznovrstni epoksi tlaki

Pri tlakovanju tal imamo na voljo celo paleto različnih možnosti. Seveda je izbira povsem odvisna od tega, kaj želimo s tlakovanjem doseči. Včasih imamo v mislih predvsem estetsko funkcijo, saj imajo tla veliko in zelo opazno površino, s katero lahko povsem spremenimo podobo prostora. Pogosto pa imajo tla ob tem še druge pomembne naloge, recimo to, da omogočajo nemoteno opravljanje zahtevnega dela, ne da bi pri tem pretirano obremenjevali podlago. Ravno v tej vlogi se najbolje obnesejo raznovrstni epoksi tlaki, s katerimi bodo zadovoljni tudi zahtevnejši uporabniki.

Prav epoksi tlaki so namreč med najbolj prepričljivimi izbirami za močno obremenjene površine. Uporabljajo se v skladiščih, delavnicah, proizvodnih halah in drugih prostorih v industriji. To je le dodaten dokaz, da gre za res vzdržljiv in odporen tlak, ki je dobro pripravljen na vse obremenitve. A treba je priznati, da najdemo različne vrste tlakov iz epoksija, ki niso vse enako dobro odporne na obremenitve. 

Epoksi tlaki za večje obremenitve

Največ pozornosti namenjamo tlakovanju močno obremenjenih prostorov. Za takšne se po navadi izdela debelejši epoksi tlak, tega je možno oblikovati po meri, da dosežemo željene lastnosti. Takšen tlak naj izdela izkušen mojster, kot je Epoksi Horvat, le tako lahko zagotovimo optimalno pripravljenost tlaka za vse obremenitve.

Včasih sicer priprava tlaka ni tako velik problem, vedno pa lahko računamo na to, da bo pravi epoksi tlak zelo dobro odporen na mehanske in kemične obremenitve. V vsakem okolju so to dobrodošle odlike, predvsem pa se epoksi seveda uporablja v bolj obremenjenih prostorih.

Epoksi tlaki doma

V domačem okolju načeloma nimamo opravka z velikimi obremenitvami. Vseeno se epoksi lahko tudi v tem okolju dobro obnese. Odločamo se za enostavnejše tlake, pravzaprav je najpogostejša izbira kar epoksi premaz za beton, ki ga lahko namestimo na površine sami. Koristimo lahko ključne prednosti epoksija, ne da bi morali plačevati izdelavo debelega tlaka po meri.

Pogoji poslovanja
Kontakt