hello world!
visokotlačni čistilec
Published: June 10, 2021

S sanacijo dimnika poskrbimo za požarno varnost objekta

Dimnik je sestavni del vsakega objekta in je odgovoren za odvajanje plinov, ki nastajajo pri izgorevanju v kurilnih napravah. Za njegovo učinkovito delovanje pa ga je potrebno redno vzdrževati, čistiti in pregledovati. Pomembno je, da to stori usposobljen dimnikar, saj vas ta najhitreje opozori na morebitne poškodbe dimnika. V tem primeru je potrebna sanacija dimnika, ki je potrebna takrat, ko so njegove poškodbe takšne, da ogrožajo požarno in sanitarno varnost. 

Načini sanacije dimnika

Glede na stopnjo dotrajanosti sta možna dva načina sanacije dimnika. Če poškodbe niso obsežne, potem je dimnik mogoče sanirati z vstavljanjem tuljav iz nerjaveče inox pločevine. Ta način je hiter in poceni, dimnik pa opravlja svojo nalogo še dolgo po njegovi sanaciji. Če pa so poškodbe dimnika zelo obsežne, potem je najbolje obstoječi dimnik podreti in zgraditi novega. Kateri je najboljši način sanacije, vam bo najbolje vedel povedati strokovnjak, zato z njegovim mnenjem ne odlašajte. Podrobnosti in cene lahko preverite na https://www.ogm-bi.si/seo-strani/nizke-cene-sanacije-dimnika/

Strokovna sanacija dimnika je edini način za njegovo učinkovito in varno delovanje

Ne glede na to, kateri način sanacije bo potreben, je pomembno, da jo izpelje za to usposobljen strokovnjak. Najbolj pomembno je, da je na novo zgrajen dimnik ali pa saniran dimnik izdelan v skladu z vsemi varnostnimi predpisi in priporočili. To je edini način, da bo dimnik deloval varno, da bo zagotavljal plinotesnost in omogočal optimalen vlek plinov, ki nastajajo pri zgorevanju v kurilnih napravah.

Dobro je vedeti, da pravilna sanacija dimnika močno vpliva tudi na energetsko učinkovitost kurilnih naprav in morebitne toplotne izgube, zato se jo je potrebno lotiti premišljeno. Poleg izbire primernega izvajalca sanacije, je potrebno poskrbeti za uporabo najkakovostnejših materialov, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo dimnika. Ob tem se je potrebno zavedati, da je cena sanacije dimnika različno visoka, odvisno od tega, za kateri način se boste odločili. Ne glede na to, je ključnega pomena, da je kakovostna in strokovna.

Pogoji poslovanja
Kontakt