hello world!
visokotlačni čistilec
Published: July 7, 2021

Zobne luske uporabljamo za enostavno polepšanje zobovja

Zobje so izrednega pomena v vsakdanjem življenju, ne le pri grizenju in jedi nasploh, temveč tudi pri mnogih drugih ključnih funkcijah telesa. Nenazadnje pa močno odločajo še o izgledu, naši samopodobi in samozavesti. Tako bomo zelo pozorni na to, da je zobovje ne le zdravo, temveč tudi na pogled lepo urejeno. Da bi dosegli kar najboljši rezultat, včasih uporabimo napredne rešitve, ki jih ponuja estetsko zobozdravstvo.

Najbolje se obnesejo izdelki, ki v trenutku povsem spremenijo izgled zobovja. To so lahko tudi zobne luske, ki so sicer zelo diskretne in pravzaprav neopazne, če ne upoštevamo spremenjene podobe celotnega zobovja – opazili bomo lep nasmeh, ne pa samih zobnih lusk. Nič čudnega, da gre za zelo priljubljeno rešitev med tistimi, ki želijo brez kakšnih zahtevnih posegov in visokih stroškov kar najbolje polepšati svoje zobe.

Kako delujejo zobne luske?

Zobne luske se namestijo na sprednjo ploskev zob, kjer so najbolj opazne. Tako povsem prekrijejo ploskev in zagotovijo boljši izgled zobovja. Sodobne zobne luske so praviloma izdelane iz keramike, oblikovane so tako, da so zelo tanke, merijo le kakšnega pol milimetra. Ravno zato je namestitev dokaj enostavna, predvsem pa ne zahteva velikih posegov v zobe.

Za namestitev zobnih lusk je treba pobrusiti nekaj sklenine na sprednji ploskvi zob. To ni zahteven poseg, niti ne boli, saj se odstrani le vrhnja plast zoba in ne dosežemo živčevja. Zobne luske se zato lahko neopazno namestijo na zobovje in brezhibno opravljajo svojo vlogo.

Odločitev za zobne luske

Na voljo imamo širok nabor različnih estetskih izdelkov in storitev. Pri uveljavljenih zobozdravniških centrih, kot je Artident, lahko izbiramo med številnimi učinkovitimi rešitvami, zato odločitev za zobne luske ni vedno povsem samoumevna. Na srečo lahko računamo na to, da nam bodo pri izbiri pomagali izkušeni zobozdravniki, ki znajo pripraviti prave rešitve za vsakega pacienta. 

Pogoji poslovanja
Kontakt